Sizi Arayalım sizi arayalım

Ücretsiz Stok Resim Kullanabileceğiniz Siteler

Ücretsiz Stok Resim Kullanabileceğiniz Siteler

Web sitelerinde, grafik tasarımlarında kullanılan görsellerin telif haklarına dikkat edilmeli ve ticari / bireysel kullanım haklarına sahip olunması gerekmektedir. Sizlerle ücretsiz resimler bulabileceğiniz bazı kaynakları paylaşmak istedik. Bu kaynaklar içerisinde tercih edeceğiniz resimler sayesinde ister ticari isterseniz de bireysel kullanımlarınızda bir yükümlülük altına girmezsiniz.

Önemli Not: Ücretsiz stock resim sitelerinde bazı alanlarda satış odaklı olarak ücretli resimler de listelenmektedir. Onları kullanmamaya dikkat ediniz veya o satın alarak kullanınız.

Pixabay

Belki de ücretsiz stock siteleri arasında en çok tercih edilen ve en geniş resim ağına sahip olan sitedir. Sitenin genel aramalarda çok fazla alternatif çıkardığı doğru; ama spesifik aramalarda pek te iyi sonuçlar vermemektedir.

İstediğiniz resmi tek tıkla indirmeniz mümkün oluyor. Hatta resmi paylaşan kişiye bir kahve ısmarlama imkânınız bile var. Sadece XL boyutunda indirmeniz için üyelik şartı koşan site, vektörel ve çizim gibi birçok seçenek de sunuyor.

I'm Free

Sadece stock fotoğraflar değil ücretsiz resimler / şablonlar da kullanıma açan I'm Free birçok alanda yüksek çözünürlüğe sahip ikon, web sitesi tasarımı, maskot gibi tasarımları da paylaşmaktadır. Özellikle buton aramalarında oldukça geniş görsel seçeneği sunuyor.

Flickr

En çok kullanıcı sayısına sahip Flickr, mükemmel genişlikte bir veri tabanına sahiptir. Flickr fotoğraf yükleme, editleme ve arkadaşlarınız ile paylaşma imkânı sunuyor. Flickr aramalarında birçok farklı telif hakkı seçeneği yer almaktadır. Bu nedenle resimleri indirirken Creative Common'u seçerek sadece indirme yetkinizin bulunduğu özel resimleri görebilirsiniz.

Unsplash

Her 10 günde bir on farklı fotoğrafın eklendiği Unsplash, bir blog mantığı şeklinde çalışıyor. Resimleri indirmek için herhangi bir şart dahi bulunmuyor. Adet açısından başarılı bir sayıya ulaşsa da özellikle alt kategorilerde resim bulmak biraz zorlaşabiliyor. Bizim için sadece melankolik yazılarda başvurduğumuz bir resim kaynak sitesi olarak kalıyor.

Picjumbo

Bedava stock resimler barındıran siteler arasında tasarım / kullanım açısından en iyi diyebileceğiniz Picjumbo, kategorilere göre düzenlenmiş dizin yapısı ile rahat bir kullanım sağlıyor. Dilerseniz en sağ üstte bulunan arama butonundan birkaç spesifik arama deneyebilirsiniz.

Liddle Visuals

Sitede yer alan görsel seçeneği az olsa da ücretsiz olması kullanılabilirliğini arttırıyor. Ayrıca mail bültenine kayıt olmanızı da öneririz. Haftalık olarak 7 ücretsiz kullanıma açılan resmi size bülten olarak göndermektedir. İndirirken herhangi bir şart koyulmaması kullanılabilirlik açısından tercih sebebidir.

Getrefe

Öncelikle bu ücretsiz sitenin üyelik istediğini belirtelim. Sistemin çalışma mantığında bir hata bulunuyor. Üyeliğinizin ardından size bir WP yönetim paneli veriliyor. Bu mailleri dikkate almanıza gerek yok. Yapmanız gereken ise beğendiğiniz resmin altındaki Product alanından görseli indirmeniz yeterli olacaktır. Resimlerin yüksek çözünürlüklere sahip olduğunu bir kez daha hatırlatalım.

Superfamous

Doğa ve manzara fotoğrafçılığı alanında çalışmalar yapan bu sitenin özellikle blog sahipleri için büyük önem taşıdığını belirtelim. İndirme işlemi ise Flickr üzerinden yapılmaktadır. Bu sayede ücretsiz doğa ve manzara görsellerini rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Ücretli Resimleri Özgünleştirme Hakkında

Bazı site sahiplerinin ücretli görselleri arama motorları üzerinde bularak bunların renk, efekt işlemleri uygulayarak özgünleştirmeye çalıştığını görmekteyiz. Bu işlem kesinlikle ticari kullanım haklarının artık size ait olduğunu düşündürmemelidir. Eğer ki tüm spesifik aramalarda en anlamlı resimleri arıyorsanız;

  1. Shutterstock
  2. Depositphotos
  3. Dreamstime
  4. Istockphoto
  5. Bigstockphoto

gibi zengin kaynakların ücretsiz resimlere nazaran ne kadar etkili görsellere sahip olduğunu görebilirsiniz. Ücretli görsel sitelerinin bazıları adet başı fiyatlandırma yaparken bazıları aylık üyelik fiyatları uygulamaktadır.

26.7.2016

Yorum Yap