Sizi Arayalım sizi arayalım

Google Adwords Nedir?

Google Adwords Nedir?

Dünyada her gün her saniye, milyarlarca insan internette farklı arama motorları üzerinden farklı anahtar kelimelerle aramalar yapıyor. Google, bu anlamda birçok kişi tarafından bilinen ve dünya üzerindeki en çok kullanılan arama motoru. Ayrıca uzun süre de bu birinciliği koruyacak gibi gözüküyor.

Tüm dünyada arama motorlarının kullanım oranlarına göre:

  1. %89 Google
  2. %4 Bing
  3. %3 Yahoo
  4. %4 Diğer

Google Adwords, metin, görsel, video gibi farklı formatta reklamları kaynak alan bir reklam modelidir. Temel olarak arama sonuçları sayfalarında metin reklamlar yer almaktadır. Sunulacak reklam, genellikle belli sınırlar içinde kullanacağınız satırlardan oluşmak zorundadır. Bunlar "İlgi çekici başlık", "Açıklama satırı", ve "site alan adı"dır.

Ayrıca Tıklama Başına Maliyet sisteminde reklamınız, reklam veren tarafından gösterildiğinde değil, reklamı gören kişiler tıkladığında ücret ödersiniz. Yani müşteri kazandıkça, reklam verene pay ödersiniz. Bu ücret, reklamınızın gösterilmesini istediğiniz anahtar kelimelerde yaşanan rekabete göre değişir. Eğer reklamınızın rakipleriniz arasından sıyrılıp ön sıralarda gösterilmesini istiyorsanız bu sistemde daha çok ücret ödemeniz gerekmektedir.

Kısacası, bir tür açık arttırma sistemi gibidir.

Adwords Nasıl Çalışır?

Google AdWords'ün nasıl çalıştığını anlamak ve reklam bütçenizi en iyi şekilde değerlendirmek için anahtar kelimeler, yerleşimler, reklam sıralaması, teklifler ve kalite puanı gibi bazı yapı ilkeleri bilmeniz önemlidir. Seçilen kelimeler, aratılan anahtar kelimelerle uyuştuğu zaman reklamlarınız görülür. Örneğin eğer siz antika avize satıyorsanız, anahtar kelime olarak kampanyanızda "antika avize" ifadesini kullanabilirsiniz. Kullanıcılar, Google'a antika avize ya da benzer bir içerik yazdığında, arama sonuçlarının üstünde veya altında sizin reklamlarınız görünür. Google Görüntülü Reklam Ağında ise aralarında mynet.com, hürriyet.com gibi Türkiye'nin en çok ziyaret edilen haber siteleri ve portallerinden çeşitli konularda bloglara kadar birçok farklı sitede görüntülü reklamınızın yayınlanmasına imkân verir.

Reklamınız nerede, nasıl gözükür?

Google ve Google Arama Ağı sitelerinde Arama Sayfalarında Reklamınızın potansiyeli, sunduğunuz ürün veya hizmetleri aradığında, reklamınız Google'da gösterilebilir. Siz reklamınızı oluştururken, bir anahtar kelime grubu seçersiniz. Daha sonra, potansiyel müşteriler seçtiğiniz kelimeler veya kelime öbekleriyle arama yaptığında, metin reklamlarınız, arama sonuçlarının yanında veya yukarısında görünebilir.

Müşterilerinizin ziyaret ettiği web sitelerinde Reklamlarınızı, İnternet'te gezinen kullanıcılara da görebilir. Metin, resim ve video reklamlarınız Google Görüntülü Reklam Ağı'nda görünebilir. Web sitelerinin, reklam için uygun yerlerinde gösterilir.

Farklı cihazlarda

  1. Reklamlarınız, mobil arama yapan veya web sitelerini ziyaret eden kullanıcılara gösterilir.
  2. Metin reklamlarınız, kullanıcılar mobil cihazlarını veya tabletlerini kullanarak Google'da arama yaptıkları sırada gösterilir.
  3. Kullanıcılar iPhone'lar, Android cihazlar veya tabletler gibi ileri teknoloji mobil cihazlardan Google Görüntülü Reklam Ağı web sitelerini ziyaret ettikleri sırada metin, resim veya video reklamlarınız bu sitelerde gösterilir.

Google Adwords'ü ve İnternet Reklamcılığını detaylı olarak incelemeye devam edeceğiz. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için sosyal medya kanallarımızdan bizi takip edebilir ya da E-Bültenimize abone olabilirsiniz.

11.5.2016

Yorum Yap