Sizi Arayalım sizi arayalım

Etkili bir içerik nasıl hazırlanır?

Etkili bir içerik nasıl hazırlanır?

SEO uyumlu makale ve içerik yazmanın birçok kuralı bulunmaktadır. Bu kurallara ne kadar çok uyulursa, arama motorlarında makaleler o kadar çok üst sıralarda çıkacak ve daha fazla kitle tarafından okunacaktır. Arama motorlarında üst sıralarda çıkmanın yanında makalenin okuyuculara sağladığı faydalar da çok önemlidir.

Faydalı bilgiler sunan ya da eğlendiren makaleler okunmaya devam edecek, aram motorları tarafından da değerli kılınacaktır. Arama motorlarının değer verdiği ve çok okunan makaleler yer aldıkları web sitelerini rakiplerinin önüne geçirir.

Etkili bir içerik hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?

META DATA

Meta Data Bölümünde yer alan açıklama ve anahtar kelimeler, arama motorlarının içeriği daha iyi anlamasını sağlamakta ulaşılabilirliği kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle ürün ve hizmetle ilgili anahtar kelimelerin ve açıklamaların SEO uyumlu olmasına dikkat edilmelidir.

İÇERİK BAŞLIĞI

Açıklama ve anahtar kelimelerden sonra en önemli kısım içerik başlığıdır. Başlık en az 3 kelimeden oluşmalıdır. Anahtar kelimelerden oluşan bir başlık kullanılabilir. 66 karakteri geçmemelidir. SEO uyumlu içerik yazımında başlığa dikkat edilmelidir.

URL

URL anahtar kelimeden oluşmalı ve mümkün olduğu kadar sade tutulmalıdır.

AÇIKLAMA

Açıklama bölümünde anahtar kelimeler en az bir kez kullanılmalıdır. Anahtar kelime ile başlayan ve 160 karakteri geçmeyen bir açıklama etkili içerik için yeterlidir.

ALT BAŞLIK

Anahtar kelimelerin belirli bir önem sırasına dizildiği alt başlıklar H1, H2, H3 olarak makalede yer almalıdır.

MAKALE

İlk ve son paragrafta mutlaka anahtar kelime kullanılmalı, kalın, italik ve altı çizili olmalıdır. Makaleye uygun görseller kullanılmalı, dilbilgisi kurallarına dikkat edilmelidir. En az 300 kelime olan içerik içerisinde tekrarlardan kaçınılmalıdır. Etkili içerik, anahtar kelimelerinin toplam yazı içerisinde %3-%5 oranlarında geçtiği yazılardır. İçeriklerde anahtar kelimelere bağlı olan giriş ve çıkış linkleri kullanılabilir.

İçeriklerin özgün olması kaliteli olması için olmazsa olmazlardandır. Başka bir siteden alınan bir yazının kelime yerlerinin veya paragraf yerlerinin değiştirilerek yazılması yazının özgün olmasını engellemektedir. Özgün içerik, yazarın kendi görüşlerini yansıtarak araştırmaları neticesinde yazdığı makalelerdir. Arama motorlarında aniden arka sıralara düşülmesinin bir nedeni de içeriğin özgün olmamasıdır. Özgün içerikler kullanıcının sitede daha fazla kalmasını sağlayan kaliteli içeriklerdir.

Okuyucuya faydası olan ve SEO uyumlu bir içeriğin ziyaret sayısı çok daha fazla olacak, web sitesinde kalınan süreyi uzatacaktır. SEO uyumlu özgün bir içerik yazmak emek ve zaman ister. Yazılan makale referans gösterilebilecek düzeyde kaliteli ve özgün olmalı, ziyaretçileri memnun etmelidir. Önemli olan ziyaretçinin ne aradığı ve neyi görmek istediğidir. Arama motorlarına yazılan anahtar kelimelere göre içeriğin aynı konuları içeren bir yazı olması, alakasız ve tekrar içeren yazılar olmaması beklenmektedir. Resim, video, animasyon gibi görsellerle desteklenen içerikler okuyucuların yazıyı okumaktan keyif almasını ve daha çok bilgilenmesini sağlayacaktır.

Etkili bir içerik yazarken yapılan yanlışlar

  1. İçeriğin anlamsız olması
  2. Anahtar kelimelerin çok sık kullanılması
  3. Özgün olmayan kopya bölümlerin olması
  4. İçerikle ilgisi olmayan veya kopya görsellerin bulunması

Okunmayan içerik değerli değildir

Ziyaretçi almayan ve okunmayan içeriklerin hiçbir değeri yoktur. Makalenin ziyaretçinin ilgisini çekmemesi durumunda ziyaretçiler hemen siteden çıkacak ve hemen çıkış oranını yükseltecektir. Hedef kitlenin doğru belirlenmesi ve içerik eksiklerinin giderilmesi, içeriğin etkili olmasını sağlayacak, ziyaretçi sayısını arttıracaktır. İçerik hazırlanırken unutulmaması gereken şey içeriğin insanlar için yazıldığıdır. Sadece arama motorları düşünülerek yazılan bir içerik hedeflenen etkiyi sağlayamayacaktır. İyi düşünülmüş ve tasarlanmış bir içerik için konu hakkında araştırma yapmalı, bol-bol kitap okunmalı ve yazı yazılmalıdır. İmla kuralları yapılmamalı, böylece okunabilirlik kalitesi arttırılmalıdır.

26.7.2016

Yorum Yap